Xbox One X: Microsofts nye konsol skal udkonkurrere Sonys PlayStation 4 Pro

Xbox

Er du født i 90’erne, har du helt sikkert stiftet bekendtskab med enten Xbox eller Playstation-konsollerne i løbet af din ungdom. Henholdsvis Microsofts og Sonys konsoller har i mere end 15 år været konkurrenter på markedet for spillekonsoller, og Microsoft har netop lanceret deres seneste udfordrer til Sonys populære topmodel PlayStation 4 Pro. Xbox One X, som den nyeste model hedder, udkom i butikkerne i starten af november 2017. Læs artiklen her, og bliv meget klogere på, hvor vilde konsollerne egentlig er.

Design

Den nye Xbox One X er, som sin største konkurrent, PlayStation 4 Pro fra Sony, holdt helt enkel med sit minimalistiske, sorte design. Det betyder, at du roligt kan have konsollen stående fremme i stuen, uanset om du er mest til Xbox eller PlayStation. Du behøver altså ikke forberede dig på en diskussion med kæresten – Xbox One og Playstation 4 Pro er begge så elegante, at de ligefrem pynter på dit TV-møbel.

Grafik

Den nye Xbox One X kommer med opgraderet grafik på samtlige parametre. Med 4K-opløsning, 2160p frame buffers og 6 teraflop grafisk processerkraft bliver din gaming vakt til live, som var du der selv. Playstation 4 Pro er imidlertid ikke langt bagud. Den kommer også med 4K-opløsning med tilsvarende frame buffers og en 8-kernet processor, der ikke overlader noget til tilfældighederne, når du ligger på lur i frontlinjen eller kører først over mållinjen. Begge konsoller kommer naturligvis med HDR, High Dynamic Range, der sikrer dig grafisk kvalitet af første rang.

Udnyt skarpheden til fulde

Sammen med udgivelsen af Xbox One X har Microsoft lavet en liste over spil, der kun kommer ordentligt til sin ret rent grafisk, hvis de spilles på den nye konsol. Heriblandt er Forza Motorsport 7, der lader dig opleve suset og skønheden ved hæsblæsende motorsport med over 30 forskellige baner og mere end 700 biler at vælge imellem. Er du mere til zombiespil, anbefaler Microsoft State of Decay 2, der lader dig opbygge et samfund fra bunden i en zombiehærget provinsby – naturligvis i en grafisk spilverden der overgår din vildeste fantasi.

Sonys liste med spil, der egner sig særligt godt til at udnytte den forbedrede grafik på PlayStation 4 Pro, er lidt længere end Microsofts. Blandt spillene er blandt andet det populære fodboldspil FIFA, skydespillet HITMAN og Rise of The Tomb Raider, der lader dig rejse på eventyr som Lara Croft med en pistol i hver hånd. Uanset hvad du er til, er der altså rig mulighed for at få det maksimale ud af den flotte grafik, både Xbox One X og PlayStation 4 Pro kan præstere.

Pris

Uanset om du allerede havde bestemt dig, inden du læste denne artikel, eller om du først nu er blevet overbevist om, hvilken konsol du skal investere i, kan du få legetøjet i hænderne med det samme. Har du kastet din kærlighed på Microsofts ultralækre Xbox One X, må du imidlertid hoste op med intet mindre end 3.999 DKK. Tilsvarende slipper du med tusind kroner mindre for den absolut kompetente PlayStation 4 Pro. Sådan en kan du erhverve dig for 2.999 DKK. Der er altså ingen undskyldning for at vente længere på den konsol, der tager din gaming til nye højder – uanset om valget falder på Xbox One X eller PlayStation 4 Pro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *